Wandeling ‘Het geloof van Van Gogh’

HET GELOOF VAN VAN GOGH

Vincent van Gogh groeide op in het Brabantse Zundert, waar zijn vader predikant was. Later werkte hij enige tijd als evangelist in Wallonië onder de mijnwerkers en hun gezinnen. Vincent was intens begaan met het moeilijke leven van deze mensen en wilde hen troost bieden. Maar omdat het kerkgenootschap waarvoor hij werkte zijn zelfopoffering niet kon waarderen, werd hij ontslagen.

Van_Gogh_-_Holzsammler_im_Schnee

Hoewel dit een teleurstelling was, liet het geloof in Christus hem niet los. Zijn gedwongen vertrek leidde ertoe dat zijn geloof authentieker werd en hij zijn échte roeping vond.

Wat betekende het christelijk geloof voor Vincent van Gogh en hoe gaf het inspiratie aan zijn leven en werk? Wandel mee en beleef het zelf.

Het Wekeromse Zand

We wandelen op het Wekeromse Zand, een actief stuifzandgebied met uitgestrekte heidevelden en verstilde bossen, waar wilde moeflons grazen. Je vindt er een van de grootste ‘Celtic fields’ – prehistorische akkers – van ons land. Afstand: 4 km.

Wekeromse Zand
Hoeverweg 1, Wekerom (bij T-splitsing Lichtenvoortseweg)
Start bij de parkeerplaats

vgw-wekerom

Prijs

Deze wandeling kan vanaf vijf deelnemers worden geboekt. De prijs is inclusief persoonlijke begeleiding en een versnapering € 25,- pp.

De combinatie van levensinspiratie, kunst en het directe contact met de natuur maakt dit tot een unieke en complete Van Gogh ervaring.

Praktische tips

  • Doe wandelschoenen aan, de paden kunnen hier en daar mul zijn, en kleed je op het weer.
  • Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel of kinderwagen.
  • Stel je open op naar je tochtgenoten, je hebt iets te geven en te ontvangen.
  • Neem als je wilt een fototoestel mee en deel je impressies op Facebook of Instagram.
  • Annuleren kan kostenloos tot drie dagen voor de wandeling, daarna is het bedrag van de reservering verschuldigd.

Lees wat andere deelnemers van deze wandeling vonden

IK WIL NU BOEKEN